Gloria: de weg naar de club - 10

Gepubliceerd op 7 juni 2019 00:38

Het is echt een leeswedstrijd.

Gloria had nooit ja mogen zeggen. Wat had ze ook gedacht? Dat iemand haar stiekem een excuus zou bezorgen om haar ouders voor te liegen? Waarschijnlijk zijn haar mama's nog altijd aan het lachen om het feit dat ze daar is ingetrapt.

'Maak het jezelf gemakkelijk en begin maar te lezen.'

Wally staat naast haar en houdt een boek omhoog. Gloria wil protesteren en zeggen dat ze erin is geluisd. Dat ze hier helemaal niet wil zijn. Maar de houding van Wally verraadt dat hij daar geen oren naar heeft. Ze pakt het boek aan en laat zich op een kussen ploffen.

Ze bekijkt het boek. Hoe herken ik een leugenaar?, geschreven door ene Lance Leon Cantell. Dat had ze beter gelezen voor haar mama's haar fopten. Dan had ze hier nu niet gezeten.

Ze kijkt in het rond. Iedereen is in hetzelfde boek aan het lezen. Alle kinderen zijn heel aandachtig. Misschien is het boek dan toch de moeite? Gloria bladert erdoor en leest hier en daar wat zinnen. Er staan best toffe dingen in. Een leugenaar raakt vaak zijn gezicht aan. Of kijkt naar links als hij liegt en rechtshandig is. En leugenaars knipperen veel vaker. Ze probeert het beeld van haar mama's op te roepen toen ze het over de leeswedstrijd hadden. Dat komt niet overeen met de tips in het boek. Waren haar mama's dan niet aan het liegen?

Wie heeft haar het bericht dan gestuurd?

Gloria pijnigt haar hersens, maar ze geraakt er niet aan uit. Misschien staan er wel meer antwoorden in het boek. Ze verdiept zich in de wereld van de leugenaars. Maar ze is nog niet klaar wanneer Wally begint te praten.

'Laten we het boek eens bespreken.'

'Wacht!' roept Gloria. 'Ik ben nog niet klaar.'

Ze schrikt van zichzelf. Heeft ze nu net gezegd dat ze liever eerst een boek wil uitlezen?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.