Acties van de Little Liars Club - Rezaj

Lichten zijn verleidelijk om mee te spelen. En meestal mag dat niet. Maar het is zo leuk! En dan gaat het vaak mis. Kleine Rezaj was ook met een lamp aan het spelen. En toen viel ze om. Bam, in verschillende stukken. De lievelingslamp van papa. Daar leest hij altijd zijn boeken onder. O-ow. Rezaj probeert het zelf op te lossen. Hij loopt naar de winkel en koopt een nieuwe. Alleen... ze hebben daar niet exact dezelfde lamp. Wat moet hij nu doen?

 

Geen probleem, denkt Rezaj, wie ziet het verschil? Ah, papa natuurlijk! Die vraagt zich af: 'Wat is er hier met mijn lamp gebeurd?' Maar Rezaj blijft zijn leugen volhouden: dat is dezelfde lamp, de bril van papa is vast niet meer zo goed. Papa kan het haast niet geloven en staat op het punt om Rezaj te straffen. Maar dan heeft Rezaj een goed idee: hij belt de Little Liars Club.

 

Maar we weten niet hoe die lamp eruit zag, dus we kunnen die niet namaken. Maar dan heb ik een idee: als we de lamp niet tevoorschijn kunnen toveren, dan moeten we de papa bewerken. Ik zeg tegen Rezaj dat hij moet doen alsof hij ziek is. En de jongen is een natuurtalent. Zweten, hoesten, bijna overgeven, op 1-2-3 is die geveld door de griep. En wonder boven wonder staat er binnen de minuut een dokter voor de deur. (knipoog) Liegleraar Regi.

 

Regi onderzoekt Rezaj en schrijft hem platte rust voor. Maar daarmee is het myysterie van de lamp natuurlijk nog niet opgelost. Dus richt Regi zich tot de papa. Hij houdt vier vingers in de lucht. 'Hoeveel vingers ziet u?' 'Vier', antwoordt die papa. Regi kijkt vreemd op. 'Vier? Dat waren er drie!' Die papa kijkt al een beetje verbaasd. 'En hoeveel nu? Vijf? Dat waren er twee.'

Papa kan zijn ogen niet geloven.

 

'Meneer, ik vrees dat ik u een bril zal moeten voorschrijven', zegt Regi. Die papa helemaal in de war, en op dat moment toont Rezaj die lamp nog eens. 'Papa, dit was toch je lamp, hé?' En ja hoor. Papa geeft plots heel snel toe. Mysterie opgelost!

Acties van de Little Liars Club - Robbe

Televisie kijken, dat doen we allemaal graag. Maar meestal mogen we het niet zo lang. Of toch niet zo lang als we zouden willen. Zoals Robbe. Die mocht eventjes alleen thuisblijven, op voorwaarde dat hij geen tv keek. Maar dat deed hij dus toch. Herkenbaar? Absoluut.

Maar wat Robbe niet wist, is dat een televisie warm wordt als je ernaar kijkt. Dus zijn ouders zouden meteen voelen dat hij televisie heeft gekeken. O-ow.

 

Ruben probeerde een oplossing te bedenken. Hij begon met te blazen. Fffffffffff. Maar hij had al snel door dat dat niet werkte. Oké, de ventilator dan eens proberen. Hij zette de ventilator voor de televisie en liet hem blazen. Maar dat ging veel te traag. Tegen dat zijn ouders thuis waren, zou de televisie niet afgekoeld zijn. En de ventilator was ook veel te krachtig. Djoef, alle fotokaders rond de televisie vlogen achteruit en knalden tegen de muur. Dat zou hij ook mogen uitleggen.

Ping. Robbe kreeg een berichtje.

'We vertrekken naar huis!'

 

Verdorie, hij had hulp nodig. Hij stuurde een bericht naar de Little Liars Club. En wij schoten meteen in actie. Ik stuurde Liegleraars Patser en Slungel op pad. Patser is sterk genoeg en Slungel kent wat van techniek. Ze namen een reuzendiepvries mee. Wanneer ze bij Thibaut waren, rolden ze hem naar binnen. Robbe schrok even, wat kwamen ze met die diepvries doen? En dan werden zijn ogen nog groter: Patser en Slungel stopten de televisie in de diepvries. En dan wachtten ze. Koud genoeg, nog niet koud genoeg. Nu dan? Nog niet.

Iiiiee, een auto stopte voor de deur. De ouders van Thibaut waren thuis.

 

Slungel stak zijn duim op. Koud genoeg. Ze haalden de televisie eruit en zetten hem weer op zijn plaats. Maar hoe moesten ze die diepvries nu weer buiten krijgen? Naar de kelder, daar valt een diepvries niet meteen op. Ze botsten en hotsten de trap af en plaatsten hem in een hoekje. En dan snel naar buiten. Of toch niet, want de ouders van Thibaut kwamen naar binnen. Ze konden geen kant op. En tot overmaat van ramp had de papa van Thibaut nog dorst en ging hij naar de kelder. Snel verstoppen, siste Slungel. En hij sprong in de diepvries, samen met Patser.

 

De papa van Thibaut keek even vreemd op bij de nieuwe diepvries: sinds wanneer stond die daar? Maar hij dacht er niet verder over na. Of toch wel, want de stekker zat niet in het stopcontact. Zo kan een diepvries niet werken. Hij stopte hem erin en ging tevreden naar boven.

Slungel en Patser hebben nog een hele nacht in de diepvries gezeten. Ik heb Joke moeten sturen om hen eruit te redden. Maar soit. Thibaut zijn leugen is niet uitgekomen. En daar doen we het voor.