Wat is de Little Liars Club?

 

De Little Liars Club is een club die kinderen en jongeren helpt bij hun leugens. Heb je stiekem alle snoep opgegeten? Ben je gaan voetballen, maar heb je gezegd dat je bij een vriend ging studeren? Of heb je weer tot een stuk in de nacht gegamed?

Op het moment dat je leugen dreigt uit te komen, komt de Little Liars Club je te hulp. Wally en zijn liegleraars helpen je met plezier op weg.

 

Enkele leden van de club:

 

Ides

 

Ides heeft een grote mond, maar een klein hartje. Hij zou zo graag zoveel zotte dingen doen, maar durft ze meestal niet. Met ouders met een drukke baan is hij vaak op zichzelf aangewezen, waardoor zijn fantasie snel de bovenhand haalt. In zijn hoofd doet hij de gekste dingen, in het echt zet hij snel een stapje terug.

Alice

 

Alice is de kleine zus van Ides. Ze doet eerst voor ze denkt en draait haar hand niet om voor een leugen meer of minder. Ze komt goed overeen met haar broer, maar maakt er ook vaak ruzie mee. Alice heeft de afwezigheid van haar ouders omgezet in een voordeel: zij beslist over alles.

Alice heeft een grote verslaving: snoep. Er gaat geen moment voorbij of ze loopt rond met een snoepje in haar mond.

Gloria

 

Gloria houdt van zingen en dansen en mooie kleren gaan kopen. Ze weet dat dat wat cliché is, maar dat vindt ze niet erg. Integendeel, Gloria is dol op clichés, daar kan ze zelf ook heel hard mee lachen.

Tot grote ergernis van haar mama's is ze niet geïnteresseerd in school. Gewoon doen wat je leuk vindt, is prima.

Joon

 

De stille jongen van de bende. Hij is niet echt handig en ook niet stoer. Hij weet wel veel, maar zegt alleen iets als je het hem vraagt. Hij woont alleen met zijn papa, die hem overmatig beschermt. En dat wordt Joon soms wel een beetje beu. Maar dat zegt hij natuurlijk niet.

 

De belangrijkste mensen in de club:

 

Wally

 

Meneer Wally staat op orde en beleefdheid. De bibliothecaris runt de Little Liars Club, in opdracht van zijn werkgeefster, de onbekende mevrouw Lily. Hij lijkt alles te zien, alles te horen en al een oplossing te hebben nog voor er een probleem is.

De Liegleraars

Liegen is een vak apart, leugens oplossen ook. Daarom laat Wally zich bijstaan door enkele Liegleraars, elk met hun eigen specialiteiten.

Moppie

De grapjas van de bende. Ze wil altijd grapjes vertellen, maar het niveau is niet altijd even hoog.

Slungel

Zij zou de handigste moeten zijn van de club. Met de nadruk op 'zou'.

Patser

De sterkste. Als hij niet werkt, zit hij in de fitness. Voert alles letterlijk uit en denkt zelden na.

Quickie

Als er iets snel moet gaan, dan komt quickie erbij. Soms is ze al weg voor ze de opdracht heeft ontvangen, tot ergernis van Wally.

Regi

Kent alles van telefoons, camera's, fototoestellen en andere technologie. Maar hij denkt net iets te vaak dat hij een Hollywoodregisseur is.

Joke

Zij is de reisleidster van dienst. Als de kinderen ergens naartoe moeten, zal zij hen mee begeleiden. En ze staat erop om iedereen ten volle te informeren, ongeacht wat de omstandigheden zijn.

Dj Piejay

Piejay is altijd aan het zingen en ziet overal muziek in. Hij verzorgt de soundtrack van de Little Liars Club.

Fons van Dendermonde

Fons van Dendermonde verandert van uiterlijk in twee seconden. Of toch ongeveer. Een meester in vermommingen, alleen doet hij niet zo veel anders.

Mevrouw Lily

Mevrouw Lily heeft de Little Liars Club opgericht. Ze is steenrijk en heeft een grote liefde voor kinderen en verhalen. Vindt dat kinderen niet te snel mogen opgroeien en zoveel mogelijk in hun fantasie moeten kunnen leven. Daarom helpt ze hen met de club. Want elke leugen is een goed verhaal.

De boeken

Boek 1 - De vloggende aap

 

Ides kent weinig van YouTube, en nog minder van vloggen. En dat in deze tijd! Schandalig, niet?

En toch heeft hij plots een fan. Omdat hij liegt dat hij wel een bekende vlogger is. Slim? Niet echt. Voor hij het goed en wel beseft, zet de fan zijn leven op zijn kop. Letterlijk, want plots hij hangt ondersteboven aan een brug in een apenpak. Misschien had hij toch beter niet gelogen.

 

Let op: dit boek is niet te koop. Er waren slechts 250 exemplaren van en je kon de boeken alleen maar winnen. Wil je het toch graag lezen? Goed zoeken dan :-)

Boek 2 - De meest vieze wedstrijd ter wereld

Boek 2 heeft Gloria in de hoofdrol. Dat is wel te koop, geen paniek :-) en gaat hier over:

 

Gloria houdt niet van paarden. Niets mis mee, niet alle meisjes hoeven van paarden te houden. Maar wanneer er een wedstrijd is om een paard te winnen, doet ze toch mee. Niet voor zichzelf, maar om dat vervelende meisje uit haar klas een hak te zetten. Niet echt sympathiek? Klopt.

Pas wanneer Gloria plots een drol op haar bord krijgt, beseft ze dat ze beter niet had gelogen.

Boek 3 - Een nacht in Bazaar Bizaar

In boek 3 draait alles rond Joon.

Joon is allesbehalve een stoere held. Maar dat hoeven zijn klasgenoten niet te weten. Dus gaat hij mee met hen in een speelgoedwinkel overnachten. Leuk idee, toch? In het begin wel, dan is het dikke fun met slijmgevechten en bommetjes in het opblaaszwembad. Tot er plots een Batman in de winkel staat, die samen met enkele andere vreemde figuren de kinderen probeert mee te nemen. Misschien had Joon toch beter niet gelogen, want Batman is wél een stoere held…

Boek 4 - De Friekshow

En nu komt Alice aan de beurt, net op tijd, want ze werd al ongeduldig :-)

Alice wil heel graag een heks zijn. Niet zo’n heks met een punthoed en gekke kousen, natuurlijk. Nee, zo’n duistere heks waar iedereen bang voor is. Een heks die vroeger op de brandstapel zou zijn beland. Al hoeft dat nu ook weer niet, dat wordt toch niet meer gedaan? Wanneer ze plots haar vriend Joon wegtovert, begint ze toch te twijfelen. Ze kan de vlammetjes al een beetje ruiken...

Boek 5: De verschrikkelijke oudjescruise

 

Opnieuw de beurt aan Ides!

 

Ides heeft ontdekt dat opa zijn auto aan een van zijn kleinkinderen wil schenken, aan Alice of aan hem. Ides is vast van plan om opa's favoriete kleinzoon te worden. Omwille van die auto? Absoluut, want voor de rest vindt hij dat opa tegenwoordig heel veel zeurt.

Hij stemt toe om mee met opa op reis te gaan, want dat is wat favoriete kleinzonen doen. Maar dan blijkt de cruise vol alleen maar heel oude mensen te zitten, en die willen allemaal iets van hem. Een voetenmassage, mee bingo spelen, gaan waterturnen. En wanneer hij ook nog iemands achterste moet proper maken, weet hij plots niet meer zeker of hij die auto wel zo graag wil.