Joon: de weg naar de club 4

Gepubliceerd op 12 september 2019 om 00:28

Een akelig gevoel gaat door zijn lichaam. Hij is hier niet alleen. De muziek klinkt steeds luider.

Joon legt zijn boek weg en stapt door de ruimte. Waar komt het vandaan? Hij legt zijn oor tegen een van de deuren aan de kant. Hij voelt de bassen trillen.

Zou hij kijken?

Beter van niet, hij draait zich om en rept zich naar de deur die naar de gang leidt. Hij moet maar een andere uitweg uit de bibliotheek zoeken. Zijn papa verwacht hem thuis voor het eten. Maar in het midden van de kamer stopt hij.

Het is toch maar muziek? Iemand die muziek maakt heeft toch geen kwaad in de zin? Joon huppelt heen en weer.

En dan gaat hij toch op het geluid af. Hij opent voorzichtig de deur en kijkt door een kier.

Felle lampen flitsen heen en weer. Er zweeft rook door de kamer. En in de hoek staat een discobar, met daarachter een dj die flink staat te schudden. Af en toe steekt hij zijn handen in de lucht.

'Komaan, party people!' roept hij.

Naar niemand in het bijzonder, maar het lijkt alsof hij op het grootste festival ter wereld staat. Het is net zoals het feestje in zijn boek, alleen ontbreekt het vriendenclubje. Is zijn boek tot leven gekomen? Hij sluit de deur weer en loopt naar de zetel. Hij schrikt, er ligt een nieuw boek in. Wanneer hij omhoog kijkt, ziet hij dat het uit de boekenkast is gevallen. Toevallig?

Hij bekijkt de achterkant. Het gaat over een monsterlijke machine. Die draait helemaal dol en niemand weet nog wat hij er mee moet doen. Joon heeft zin om het boek te lezen, zo gaat dat met hem en boeken. Dan vergeet hij alles.

Maar nu heeft hij geen tijd om rustig in een hoekje te kruipen met een spannend boek. Een luide stem buldert door de kamer.

'Rotmachine. Ik snap er niets meer van!'

Joon duikt achter de zetel.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.