Joon: de weg naar de club 15

Gepubliceerd op 27 september 2019 om 21:28

Joon en papa eten zwijgend. Slungel heeft van de elektriciteitspanne gebruikt gemaakt om alle klokken in hun huis terug te draaien. Papa snapt er nog altijd niets van. Maar hij heeft Joon toch niet durven te straffen. Om zes uur moest Joon thuis zijn, en om zes uur was hij thuis. Dat is toch een droom van een zoon?

De Little Liars Club...

Joon schudt zijn hoofd. Bij nader inzien vindt hij die club best wel leuk. Wat zouden ze nog allemaal kunnen? Niet dat hij van plan is om nu de hele tijd te gaan liegen. Maar wel om al die boeken te lezen die op hem liggen te wachten.

'Ik ga naar het nieuws kijken', zegt papa. 'Eens kijken of ze iets zeggen over die stroompanne.'

Joon verstijft. Het nieuws op de televisie is al lang gedaan, want het is natuurlijk al veel later. Hij moet zijn papa tegenhouden.

'Het is toch altijd hetzelfde op het nieuws', zegt hij snel. 'In de politiek komen ze niet overeen en bij de banken weten ze niet hoe ze met geld om moeten.'

Papa lacht.

'Dat is goed samengevat.'

Maar toch neemt hij de afstandsbediening en probeert de televisie aan te zetten. De televisie springt echter niet aan. Slungel heeft zijn werk tot in de puntjes gedaan.

'Zullen we een spelletje spelen?' vraagt Joon. 'Toe?'

Papa knikt. 'Het is goed, neem er maar eentje.'

Joon grinnikt stilletjes terwijl hij een bordspel uit de kast neemt. Zijn leugentje is niet uitgekomen én zijn papa wil een spelletje met hem spelen. En dat allemaal dankzij de Little Liars Club.

Nu alleen nog vannacht de klokken weer juist zetten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.