Joon: de weg naar de club 1

Gepubliceerd op 9 september 2019 om 00:28

1

Joon ruikt aan het boek dat bibliothecaris Wally in zijn handen heeft gelegd. Het is net binnengekomen, nog door niemand gelezen. Zo heeft hij zijn boeken het liefst.

De bibliotheek is zijn tweede thuis. Andere kinderen gaan voetballen of turnen, Joon gaat lezen. Op die manier kan hij alles doen wat andere kinderen ook doen, maar dan in zijn hoofd. Heeft hij zin om te voetballen? Dan neemt hij een voetbalboek. Wil hij de held uithangen, dan kiest hij voor een ridderverhaal en als hij wil paardrijden, dan heeft hij de paardenverhalen maar voor het uitkiezen.

Hij kijkt naar het boek dat hij heeft gekregen. Het gaat over spionnen, perfect, dat wilde Joon altijd wel eens zijn. Niet echt natuurlijk, daar heeft hij te veel schrik voor.

Hij zoekt zijn favoriete plek in een van de achterste hoeken van de bibliotheek. Tussen twee boekenrekken is een raam waar 's avonds de zon door schijnt en het altijd lekker warm is, ook al vriest het buiten. Uit zijn tas tovert hij zijn leeskussen, ideaal om op koude vloeren toch een aangenaam leesplekje te creëren.

Het boek is vanaf de eerste pagina razend spannend. Een jongen komt in een school voor geheim agenten terecht en krijgt de vreemdste lessen. Joon gaat er helemaal in op, zeker wanneer het hoofdpersonage in een vreemde ontvoeringszaak terechtkomt.

En dan gaat het licht uit.

In de bibliotheek, niet in het boek.

Zo kan ik niet verder lezen, denkt Joon. Maar al snel beseft hij dat dat niet zijn grootste probleem wordt. Aan de voordeur van de bibliotheek hoort hij een sleutel in het slot draaien.

Wally heeft hem opgesloten!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.