Joon: de weg naar de club 8

Gepubliceerd op 18 september 2019 om 00:28

Wally is een bedrieger! Door vals te spelen wil hij die kinderen doen winnen. Dat mag toch niet? Tallel maakt nu straffe bewegingen op haar plank. Het lijkt of ze echt kan surfen, maar eigenlijk wordt ze voortgetrokken door een robotdolfijn.

En dan springt die dolfijn hoog in de lucht. Tallel vliegt mee naar boven en klampt zich vast aan haar bord.

'Wat was dat?' vraagt Wally.

Slungel krabt op haar hoofd.

'Geen idee. Maar het is niet de bedoeling.'

Een sissend geluid vult de ruimte. De laptop begint weer te roken. Op het scherm begint de dolfijn heen en weer te bewegen, als een speelgoedje dat helemaal dolgedraaid is. Tallel vliegt alle kanten uit.

'Zet hem uit', zegt Wally. 'Het wordt gevaarlijk.'

Slungel knikt en begint driftig te typen. Maar het scherm blokkeert, ze slaagt er niet in de juiste codes in te geven. Tallel schreeuwt het onhoorbaar uit. De angst op haar gezicht is levensecht.

Joon kijkt naar het scherm. De zeldzame keren dat hij niet in de bibliotheek zit, volgt hij een cursus programmeren. Hij weet ongeveer hoe een computer in elkaar zit en hoe je een robot of een programma acties kan laten uitvoeren. En hij ziet dat Slungel het niet juist doet.

'Stop de dolfijn. Nu!' zegt Wally.

Maar de dolfijn luistert niet meer naar Slungel. Moet Joon ingrijpen? Dat willen ze vast niet, ze weten niet eens dat hij hen aan het bespieden is. En bovendien moet hij nu echt naar huis.

Wanneer hij de blik van Tallel op het scherm ziet, twijfelt hij niet meer. Hij moet het meisje helpen. Hij kruipt achter de toog en duwt Slungel weg van de computer.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.