Joon: de weg naar de club 9

Gepubliceerd op 19 september 2019 om 00:28

'Joon?'

Wally kijkt verbaasd op. Maar hij houdt hem niet tegen. Slungel protesteert wel.

'Wat doe je met mijn computer?'

'Ik probeer het op te lossen', zegt Joon.

Slungel wil Joons hand pakken en opzij leggen, maar Wally grijpt in.

'Laat hem maar. Ik vertrouw hem.'

Joon concentreert zich op de code voor hem. Het is een eenvoudig programma, met duidelijke acties die de dolfijn moet doen. Alleen staan de codes door elkaar, de dolfijn krijgt de verkeerde instructies.

Joon toetst in dat de dolfijn naar boven moet gaan. Hij kijkt op het scherm en ziet de dolfijn vertragen. Tallel haalt even opgelucht adem. Maar wanneer Joon de dolfijn wil laten draaien, springt hij plots in de lucht. Tallel vliegt naar boven.

'Zie je wel, het loopt mis', zegt Slungel.

Joon reageert niet. Alsof het daarvoor wel vlekkeloos verliep. Hij berekent in zijn hoofd wat hij moet doen om de codes juist te krijgen. Hij verandert de volgorde en test af en toe iets uit. De dolfijn wordt steeds rustiger.

'Waar moet hij naartoe?'

'Gewoon naar het land', zegt Wally. 'We vergeten de wedstrijd even.'

Tallel ligt nu op haar plank te bibberen. Joon mag nu geen fouten meer maken, het meisje is helemaal uitgeput. Hij voelt het zweet op zijn voorhoofd druppelen wanneer hij de laatste codes doorgeeft aan de dolfijn.

Die maakt weer een sprong. Dat was niet de bedoeling. Tallel heeft het bord nog maar met één hand vast. Hij moet zich concentreren. Nu moet het goed gaan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.